Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;


Ωραία τα λέει:
Τα golden boys επιστρέφουν αφού έχουν λεηλατήσει τα δικά μου λεφτά. Αποδείχθηκε εικάζω περίτρανα πως μόνο με κρατικές παρεμβάσεις μπορεί να αντέξει ο καπιταλισμός τις κρίσεις που παράγει. Μετρήστε τις κρατικοποιημένες τράπεζες π.χ. να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με το 2007. Θέλω να πω πως αν η θέση ήταν πως "ο καπιταλισμός λειτουργεί μόνος του χωρίς κρατικιστικές παρεμβάσεις εκτός από περιόδους κρίσης οπότε εθνικοποιείται η AIG και κλείνει η GM και σκάει δεκάδες τρις χρήμα φορολογουμένων ο κρατικός κορβανάς για να ξελασπώσει τους φίλους του Μπους και του Ομπάμα" δεν μας το είχε πει αυτό κανένας από την πλευρά της οικονομικής ορθοδοξίας. Το μοντέλο των απορρυθμισμένων αγορών λογικά πέθανε. Υπάρχουν Soup Kitchens και άστεγοι ανά τις ΗΠΑ (σύντομα και σε μια γειτονιά κοντά σας) που μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα πτώματα εταιρικών κολοσσών τριγύρω επίσης.
(Στη φωτογραφία διάφορα golden boys. Ανάμεσά τους το κακό κι απαίσιο κράτος το οποίο μόλις άρμεξαν).

GatheRate

2 σχόλια:

  1. Τα golden boys τρομπάρουν αέρα και φουσκώνουν φούσκες (ακίνητα τρείς - τέσσερις φορές το θεμελιώδες μέγεθος, μετοχές σαράντα και πενήντα, τιμημένα ομόλογα τύπου Alogo - Tsitur κτλ). Με ξένα λεφτά εννοείται. Η φούσκα κάποτε σκάει, το χρήμα εξαερώνεται γίνεται Τίποτε. Μηδέν, χαιντεγκεριανού τύπου.
    Ο καπιταλισμός στην ανοδική του φάση είχε την προτεσταντική ηθική. Τώρα έχει τη χλίδα. Άρρωστος βαρειά, παρακμάζει αλλά δεν υπάρχει γιατρός ευθανασίας.
    Πριν αλλάξει ένα κοινωνικό σύστημα, πρέπει να επωασθεί το καινούργιο μέσα στο άρρωστο σώμα του. Δυστυχώς, ακόμη δεν επωάστηκε τίποτε. Κι αυτός ο Λένιν και οι λοιποί, είχαν κάνει μόνον χοντρές μακακίες.
    Αυτά με τις φούσκες τα πρόβλεψε έγκαιρα ο πρωτότοκος αδελφός μου αλλά τον έλεγαν τρελό και Dr Doom. Oι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι ήταν άσχετοι και τσιράκια. ΗΤΑΝ, τώρα δεν μετράνε.
    Ο Κέυνς ήταν σαν τον Τίτο: Μετά από αυτόν ο κατακλυσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί! Μπίγκο! Χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει χαζά!
    Ιδού ένα παράδειγμα πώς δουλεύει το μαγαζί με βλακεία και "αέρα" (πλανητοκτόνο διοξείδιο του άνθρακος, με το συμπάθειο):

    http://naftilos.blogspot.com/2009/06/blog-post_3315.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή