Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σφάλμα

Νομίζω ότι πια τη θεματολογία του δημόσιου και του πολιτικού διαλόγου την ορίζει και την κατευθύνει η ναζιστική συμμορία. Διαβάζω λ.χ. αυτή την εξαιρετική αναίρεση της όψιμης χριστιανοπάθειας των ναζί. Η αντίδρασή μου είναι ότι η ναζιστική συμμορία είναι ακριβώς αυτό: συμμορία. Αν ο Μάκαρος ήγειρε θέμα ελληνικότητας του Κρουσόβου (για τους δικούς του λόγους), θα το συζητούσαμε με εμβρίθεια κι επιχειρήματα; Φεύγοντας από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (που χαίρουν ασυλίας), θα έγραφε κανείς ποτέ τεκμηριωμένα κατεβατά υπέρ των ερωτικών πρακτικών και τεχνικών που ενοχλούν τον Πειραιώς Σεραφείμ, την πάλαι ποτέ κυρία Λουκά, τους τηλεοπτικούς υποαστέρες και τις περσόνες του θεάματος; Θα συζητάμε σε λίγο τις φαντασίες του Λιακόπουλου και τους μύθους των συνωμοσιολόγων;

Βεβαίως αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με την εγκληματική συμμορία. Όχι γιατί μπήκε στη Βουλή, στη Βουλή είχε μπει και το ΛΑΟΣ, προλειαίνοντας το έδαφος, αλλά λόγω της εγκληματικής δράσης της (και όσων χειρότερων σκοπεύει να διαπράξει). Επειδή η ναζιστική συμμορία, όπως και άλλες συμμορίες στην Ελλάδα, συνεργάζεται με την αστυνομία. Επίσης, επειδή τα ΜΜΕ την έχουνε καταστήσει ισότιμο συζητητή. Η στάση μας πρέπει να είναι δυναμική αντιπαράθεση μαζί τους στον δρόμο (μήπως και καταλάβουν οι πιτσιρικάδες για τι θρασύδειλους τσαμπουκάδες πρόκειται) και συγκαταβατική αναίρεση, χωρίς πολλά πολλά, όταν συζητάμε μαζί τους. Βάλτε τους να δούνε το American History X στο κάτω κάτω. Τα υπόλοιπα περιττεύουν. Κι ας είμαστε όλοι μιας προϊόντα μιας παιδείας και μιας κοινωνίας που καλλιεργεί την αμάθεια και την αμερικανικού τύπου ιδιωτεία, αρκεί να εμφορούμαστε από "σωστή σκέψη", "αξίες" και "ιδανικά".

GatheRate

3 σχόλια:

  1. Σφάλμα
    Μακάρι να μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα με το να τους βάλουμε να δουν το Αmerica History X. Ίσως για την εγκληματική οργάνωση (έναν μικρο θρασύδειλο επιχειρησιακό πυρήνα), όπως σωστά τους είπες, και μόνο ο δρόμος να είναι αρκετός αλλά τι γίνετε με αυτούς που τους εκτρέφουν, χρηματοδοτούν, χρησιμοποιούν, ανέχονται, πριμοδοτούν; Για αυτούς τα υπόλοιπα όχι απλώς περιττεύουν αλλά επιβάλλονται. Η αντιπαράθεση μαζί τους να είναι σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις κατευθύνσεις. Στο δρόμο, στην δουλειά, στο σπίτι, στο δίκτυο, στα άρθρα, στα βιβλία, στα όνειρα. Παντού. Και αυτοί δεν χρειάζονται να δουν το Αmerica History X αλλά τον Χρηστό φαντάρο (και gay).
    Ας διαλέξει ο καθένας πλευρά http://old-boy.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή σκέψη, αξίες και ιδανικά προϋποθέτουν παιδεία, αλλά οι Έλληνες των τελευταίων γενεών είναι πολύ γαμάτοι όπως βγαίνουν από τη μάνα τους, ανώτερο DNA και τα σχετικά, οπότε προφανώς δε χρειάζονται παραπάνω καλλιέργεια, μόνο αναβολικά για να φοσυκώσουν αρκούντως ώστε να πείθουν τους δύσπιστους περί της ανωτερότητάς τους.

    Στο μεταξύ, όσο εμείς το συζητάμε, τα ζυμαράκια της πλέι-ντο κυνηγούν χωρίς έλεος, σπάνε στο ξύλο, μαχαιρώνουν όποιον φτωχό κακομοίρη τύχει να είναι κατά τι πιο μαυρισμένος απ' ότι πρέπει. Με τις ευλογίες αστυνομίας και εκκλησίας, βεβαίως βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λέξη "συμμορία" πέρα από την αρνητική χροιά της δηλώνει και κάτι ακόμα: το πλήθος. Που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στην επαρχία -όπου δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος από δυναμικές, "φιλελεύθερες", δημοκρατικές συσπειρώσεις- οι συμμορίτες κερδίζουν τον 1ο γύρο.

    Δημοκρατικά θλιβερό ή αγωνιστικά σπουδαίο; Φαίνεται αναπόφευκτο ότι τελικά θα σπάσουν κεφάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή