Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η δική μου πηχτή χλέπα


Πλακίτσα πικάντικη; Επικαιρικό καλαμπούρι; Χάζι με ονόματα; Ασήμαντα βιογραφικά; Κηλιδωμένα βιογραφικά; Παραπολιτικές λεπτομέρειες; Ψύχραιμες πλην οργισμένες αποτιμήσεις; Ο πυρετός του καθέκαστου; Η λογική πίσω από το ρόστερ; Κομψές σημειολογήσεις;

Όχι. Όχι. Όχι. Όχι

Απόψε επιλέχτηκαν αυτοί που θα κρατήσουν την κυβέρνηση εν ζωή για κάμποσο ακόμα εις βάρος της χώρας και των ανθρώπων της (που είτε αυτοκτονούν είτε πλαγίως φονεύονται). Επιλέχθηκαν όλοι με κριτήριο το θράσος τους και την ικανότητά τους για υπακοή, είτε γιατί είναι ανήθικοι, είτε γιατί είναι εξωνημένοι, είτε γιατί είναι απελπισμένοι από το απολειφάδι πολιτικής καριέρας που τους απέμεινε. Πειθήνιοι ηλίθιοι δε βρίσκονται πια ανάμεσά τους: εξάντλησαν τη χρησιμότητά τους και παραείναι επικίνδυνοι πια για τον αρχομανή και κυνικό πρωθυπουργό μας και για το επιτελείο του.

Απόψε ζήσαμε ακόμα έναν τρόπο με τον οποίο διαβρώνεται από μέσα η δημοκρατική διακυβέρνηση χωρίς τύποις να εκπίπτει: με τη στελέχωση της εκτελεστικής εξουσίας από φαύλα ή και ανίκανα ανδρείκελα.

Καθήστε εσείς να περιμένετε βουλευτικές εκλογές.

GatheRate

1 σχόλιο:

  1. Δε γίνεται οι Πορτογάλοι να αμύνονται καλύτερα από εμάς. Δε γίνεται να μην έχουμε τίποτε σωστό και η συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (κόμμα του 8% ρε μαλάκαμου πια) να τα έχει ΟΛΑ σεταρισμένα στην εντέλεια. Πέρασαν ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Από την άλλη, η εμπειρία της επταετίας μάς διδάσκει πολλά και για την πολιτική παιδεία του Έλληνα και για τον τράχηλό του και για τις προτεραιότητές του και για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του (να μη μιλήσω για "αγωνιστικά" και "κινηματικά" κι αρχίσουμε να γελάμε νευρικά).

    Είμαστε και θύματα ενός εκπαιδευτικού συστήματος κατά το οποίο όλες οι ανθρώπινες-υπαρξιακές ανάγκες μας ανατίθενται στην Εκκλησία για εκπλήρωση και όλα τα πολιτικά προβλήματα στο μακρινό κράτος για επίλυση (το οποίο κράτος π.χ. ψάχνουμε σε θεομηνίες για τις οποίες ευθυνόμαστε εν μέρει). Μόνο που πια το κράτος είναι υπό τον έλεγχο ΠΟΛΥ επικίνδυνων και αδίστακτα διεφθαρμένων ανθρώπων. Τέλος πάντων, φλυάρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή